€ 50.000,- voor de Braenworks Academy!

YES! We zijn er in geslaagd om in 4 weken tijd € 50.000,- op te halen voor de start van de Braenworks Academy! Dit betekent dat we in januari 2018 kunnen gaan starten met maar liefst twee klassen, in Amsterdam en Den Haag. Hier zijn we ongelofelijk trots op en blij mee. Dank aan al onze donateurs, investeerders, sponsors, donoren en partners: zonder jullie support waren wij er niet in geslaagd om dit te bereiken!

“De behoefte aan een business school voor creatieven blijkt zo groot, dat we in 4 weken geslaagd zijn om via crowdfunding EUR 50.000,- op te halen. Hiermee gaan we de Braenworks Academy in januari 2018 in Amsterdam starten.” aldus initiatiefnemer Kevin de Randamie, ook bekend als artiest Blaxtar en als broer van rapper Typhoon.

Het begon met een succesvolle pilot in Rotterdam. “Het was echt een game changer voor mij” zegt danser Leal van Herwaarden daar over. De pilot vormde het fundament voor de ontwikkeling van het huidige leerprogramma met 7 lesmodules. Per module zijn experts als Amos Frank (oprichter van Suikeroom Durfkapitaal) en Bianca van Gort (ex-BDO accountant) aangehaakt om hun ervaring en kennis te delen. Elke module duurt 4 weken. Deelnemers komen een keer in de week met hun groep en docent bij elkaar, daarnaast doen zij aan zelfstudie via een online leeromgeving.

De eerste aanmeldingen voor de Braenworks Academy zijn binnen, er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar in de eerste klas. Een van de deelnemers is Anita Doth, bekend als zangeres van de hitformatie 2Unlimited. “Ik ben na mijn wereldwijde successen helaas niet eerlijk gewaardeerd. Ik weet nu beter wat ik waard ben en wil mijn business skills naar een hoger level brengen. De Braenworks Academy gaat mij daarbij helpen”, aldus Anita Doth.

Het merendeel aan creatieven zoals artiesten, muzikanten, kunstenaars, dansers en designers verdient namelijk te weinig. Ook Typhoon had het aanvankelijk moeilijk en kreeg contracten aangeboden met slechte voorwaarden. Kevin ging zijn broer bijstaan bij onderhandelingen: “Het is opmerkelijk dat creatieve opleidingen hier zo weinig aan doen. Daarom richten we nu de Braenworks Academy op, een business school speciaal voor creatieven waar zij kunnen leren wat zij waard zijn en hoe ze hun verdienvermogen kunnen vergroten.”

De Randamie publiceerde in mei dit jaar als reactie op het SER/Raad voor Cultuur rapport ‘Passie Gewaardeerd’ een manifest getiteld ‘#creativerevolution’, dat ondertekend werd door meer dan 300 creatieven waaronder Jörgen Raymann, Wende Snijders en Shirma Rouse. Kern van de boodschap is dat de mindset van creatieven moet veranderen van ‘afhankelijkheid’ naar het terugnemen van eigenaarschap over hun eigen creatieve werk. De juiste scholing en coaching is hierbij essentieel.

Hierna volgde in oktober/november de succesvolle crowdfunding campagne op voordekunst.nl. De Randamie trok een volle Grote Zaal in Pakhuis de Zwijger, en ging in debat rondom zijn visie tijdens events in o.a. het Koorenhuis in Den Haag en Kytopia in Utrecht. Het resulteerde o.a. in steun van de UNESCO en het BankGiro Loterij Fonds en partnerships met partijen uit het bedrijfsleven zoals Aboss, Platform161 en SUE Amsterdam die hun kennis voor het leerprogramma beschikbaar stellen.

De Randamie: “We gaan niet alleen in Amsterdam van start maar daarna ook in Den Haag, Rotterdam, en Utrecht. We gaan voor een creatieve revolutie zorgen!”