Typhoon

Muzikant
Expertise: lifecoaching

Glenn de Randamie, bekend als hiphop artiest Typhoon, begon zijn muziekcarrière op jonge leeftijd en heeft met zijn laatste album Lobi da Basi grote successen behaald.

Veelzijdige muzikant

Hij begon in de formatie Rudeteenz samen met Rico van de latere Zwolse rapformatie Opgezwolle en zijn broer Kevin (Blaxtar). Door de jaren heen droeg hij bij aan albums van o.a. DuvelDuvel en Opgezwolle. In 2004 won hij de Grote Prijs van Nederland in de categorie R&B-Hiphop. In 2005 tekende hij een contract bij het Nederlandse hiphoplabel Top Notch en nam o.a. een track op met Yes-R. In 2007 bracht Typhoon zijn langverwachte eerste eigen album ‘Tussen licht en lucht’ uit. Hij tourde met zijn band, werkte nog regelmatig samen met andere artiesten en won o.a. de Essent Award voor Talentvolle Nederlandse Artiest. In 2008 vormde hij samen met met een aantal producers en MC’s de rapformatie Fakkelbrigade. Tussen 2008 en 2009 trad Typhoon ook meerdere malen op met de band New Cool Collective en won hij De Gouden Harp. In 2013 werd zijn oude nummer Bumaye wereldwijd bekend door een nieuwe remix.

Hectisch artiestenleven

In 2014 verscheen Lobi da Basi, het vervolg op zijn debuutalbum. Dit album werd niet alleen bij het hiphop publiek gunstig ontvangen, maar bij een veel breder publiek. In het televisieseizoen 2014-2015 vormde Typhoon de ‘huisband’ van het populaire programma De Wereld Draait Door. Het succes van zijn album Lobi da basi leverde hem uitverkochte clubshows op en bracht hem op tientallen festivals, zoals de meest recente optredens bij Vrienden van Amstel Live.

Bewuste creatieve professional

Typhoon heeft een ondernemende geest en manifesteert zijn creativiteit niet alleen via muziek. Zo ontwierp hij voor WE-fashion in 2017 een eigen kledinglijn. Hij ervaart dat het soms heel moeilijk is om in balans te blijven in het hectische (artiesten)leven en last zo nu en dan een rustperiode in. Het inzicht om dicht bij jezelf te blijven draagt hij uit in zijn motivational speeches waarmee hij anderen hoopt te motiveren en inspireren.