Suzanne Leclaire

Business Coach / Academy Master
Expertise: persoonlijke visie en strategie

Suzanne werkt al meer dan twintig jaar met en voor creatieve professionals. Vanuit een diep geloof in de kracht en noodzaak van (hun) creativiteit voor de maatschappelijke en bedrijfsmatige opgaven van nu en de toekomst.  

Ondernemerschap in cultuur

Als Master in Cultuurwetenschappen en Arts Management startte zij haar loopbaan als kunstadviseur voor het bedrijfsleven. Na drie jaar maakte zij de overstap naar het Ministerie van OCW, waar zij onder Rick van der Ploeg projectleider van het Actieplan Cultuurbereik werd: het eerste landelijke overheidsprogramma, waarin geïnvesteerd werd in meer publiek voor kunst en cultuur. Na diverse managementfuncties binnen het ministerie, bracht zij haar missie in praktijk als bestuurder van het Centrum voor de Kunsten Pier K. Hier leidde zij ruim 200 (kunst)professionals door een stevige transitie naar een meer ondernemende organisatie.

Kunst + dialoog = innovatie

In 2013 startte zij haar eigen onderneming Suzannes Zaak, van waaruit onder meer Het Kabinet voor Levend Onderzoek ontstond. Dit is een innovatieve dienst voor bedrijven om hun strategische vraagstukken te onderzoeken door middel van kunst en dialoog. Suzanne deelt de missie waar Braenworks voor staat en draagt als Academy Master, adviseur en coach van Braenworks Academy graag bij aan de groei van (eigen)waarde van creatieve professionals in Nederland. Als Braenworks Academy Master is Suzanne mede-verantwoordelijk voor de inhoud van het lesprogramma van Module 2 over Visie & Strategie. 

Wanneer  je de vraag waarop je een antwoord zoekt, wilt (leren) onderzoeken én beantwoorden vanuit je eigen wijsheid en kracht, dan is een Braenbreeze met Suzanne een must! 

 

Laden...