Margriet Koedooder

Advocaat Creatieve Industrie / Academy Master
Expertise: muziek, media, entertainment

Margriet is een powerhouse-advocaat in de creatieve industrie. Ze vertegenwoordigt beroemde cliënten, publiceert boeken en geeft les op diverse opleidingen en is Braenworks Academy Master.

Veelzijdige carrière

Margriet Koedooder begon haar carrière als (eerst) beleidsmedewerker en (later) adjunct directeur van de stichting Popmuziek Nederland. Zij hield zich daar bezig met de ontwikkeling en uitvoering van allerlei projecten, van het uitbrengen van CD’s, het oprichten van een vakbond voor artiesten, het opzetten van een podiumsubsidiesysteem tot en met het geven van juridisch advies aan artiesten, auteurs, labels en independents.

Legal expert creatieve industrie

Na zes jaar lonkte de advocatuur en inmiddels is zij alweer meer dan 25 jaar werkzaam als advocaat voor de creatieve industrie, in het bijzonder de sectoren muziek, media en entertainment. Zij is partner van het Amsterdamse kantoor De Vos & Partners Advocaten en adviseert en procedeert in opdracht van zowel Nederlandse als buitenlandse cliënten.

Auteur en lector

Daarnaast is zij auteur van vele boeken en artikelen, met name op het gebied van het muziekrecht. Ook geeft zij regelmatig les aan studenten Muziekmanagement, de Rockacademie, Sound Education en andere opleidingen. Margriet is Braenworks Academy Master voor Module 4 over Intellectueel Eigendom & Contracten.