Kevin de Randamie

Artiest / Business Coach / Academy Master
Expertise: conceptontwikkeling, strategie

Kevin de Randamie is als hiphop artiest bekend onder de naam Blaxtar en runt meerdere creatieve ondernemingen. Hij is een talentvolle coach en trainer die graag zijn kennis en ervaring deelt met anderen.

Muzikale carrière 

Hij begon zijn muzikale carrière in de rapformatie Rudeteenz samen met zijn jongste broer Typhoon en het drietal dat later bekend werd onder de naam Opgezwolle. In 2006 bracht hij zijn eerste album Ozmoses uit, op zijn eigen label RAEN Music. In 2006 won hij de Grote Prijs van Nederland. In januari 2007 bracht hij zijn tweede album Chronozbaäl uit, wederom op zijn eigen label. Hij bracht ook albums uit voor een aantal andere artiesten zoals Manu en Kernkoppen. Van 2008? – 2010 maakte hij deel uit van Kyteman’s Hiphop Orkest en tourde hij door Europa met The Kyteman Orchestra. Ook richtte hij het poetry platform SPOKEN.fm op.

Keerpunt

Alles leek hem voor de wind te gaan, tot het jaar 2010 waarin de culturele sector getroffen werd door grote bezuinigingen. Kevin was niet direct afhankelijk van subsidies, maar zijn opdrachtgevers wel. Zijn inkomsten uit optredens liepen radicaal terug en hij werd ook geconfronteerd met een belastingschuld. Hij besloot te gaan onderzoeken hoe het eigenlijk precies komt dat creatieven hun zakelijke kant vaak niet sterk ontwikkelen. En ook waarom economische waarde in de ‘gewone’ commerciële wereld zo anders beoordeeld wordt dan in de creatieve sector.

Ondernemer

Van hieruit ontstond in 2014 Braenworks en adviseert hij creatieve professionals over authentieke verbindingen tussen creativiteit en business. Als zakelijk adviseur stond hij aan de basis van de carrière van o.a. zijn broer Typhoon. Ook wist hij bedrijven als T-Mobile, WE Fashion en Heineken te betrekken bij zijn visie. Naar aanleiding van zijn TED talk ‘Creative Revolution’ en het rapport ‘Passie Gewaardeerd’ van de SER en de Raad voor Cultuur schreef de Randamie een manifest met zijn visie voor de creatieve sector. Dit manifest werd door meer dan 300 creatives ondertekend en gaf aanleiding tot actie: de oprichting van een business school voor creatievelingen. In januari 2018 gingen de eerste klassen van start in Amsterdam en Den Haag.

Business Coach

Zijn levenslessen deelt hij graag met andere creatieve professionals. Zijn enthousiasme, openheid en oprechte betrokkenheid maken hem tot een gewilde coach om mee te sparren over vraagstukken rondom persoonlijke en zakelijke groei.

 

Laden...