Karin Müller

Communicatie Coach
Expertise: marketing communicatie, fondsenwerving

Karin is een ervaren co-founder met ruime werkervaring in de culturele sector en een talent in communicatie.

Cultureel ondernemerschap

Direct na haar studie Kunst- en Cultuurwetenschappen richtte zij met een studiegenoot een galerie annex kunst bemiddelingsbureau op. Zij ontwikkelden o.a. een aanmoedigingsprijs voor jong talent in de beeldende kunst die gefinancierd werd door een multinational en gesteund werd door de drie grootste kunstacademies en de Kunsthal.

Over de grenzen

In 2006 besloot ze het roer om te gooien en haar internationale ambities waar te maken. Als hoofd van een ontwikkelingsorganisatie die actief was in Oost en Zuidelijk Afrika, was zij verantwoordelijk voor de oprichting van culturele jongerencentra in diverse grote steden zoals Addis Abeba, Johannesburg en Dar Es Salaam. Honderden jongeren werden er getraind in muziek, dans, theater, film en creatief ondernemerschap. Ook werden er internationaal verbindende festivals georganiseerd (B-Connected) en vonden vele culturele uitwisselingsprojecten plaats waar artiesten aan meededen als Giovanca, Blaxtar, Typhoon en Shirma Rouse en culturele organisaties als het Hiphophuis en Ish. Deze projecten leverde muziekalbums op zoals Virus Free Generation en Skopgat die sociaal maatschappelijke onderwerpen aangesneden hebben zoals preventie van HIV/Aids .

Creatief ondernemerschap

Deze levensveranderende periode liet Karin de impact inzien van creatief ondernemerschap en het belang van goede training en begeleiding. Van 2011 tot 2017 is zij werkzaam geweest als freelancer in de non-profit/creatieve sector en voor een aantal commerciële opdrachtgevers, als onderzoeker/fondsenwerver en als marketing strateeg en content marketeer. Na deze leerzame periode waarin zij haar skills verder kon ontwikkelen kwam zij tot de conclusie dat haar hart echt ligt in de creatieve sector, en bij het supporten van creatief talent. Sinds 2017 is zij Managing Partner bij Braenworks waar zij o.a. een rol speelt bij het ontwikkelen van de Braenworks Academy. 

Communicatie Coach

Karin is een betrokken coach die op laagdrempelige wijze met creatieve professionals kan sparren over allerlei aspecten die komen kijken bij het runnen van een creatieve beroepspraktijk, met als focus het scherp verwoorden van een visie, doelen en ideeën.

 

Laden...