Anita Doth

Zangeres/Zangdocent
Expertise: ervaring met internationale dance act

Anita heeft een glansrijke carrière als zangeres doorlopen maar ook roerige tijden meegemaakt.

Wereldwijd succes

Met het duo 2 Unlimited toerde zij de wereld rond in de jaren 90. Zij scoorden wereldwijd opeenvolgend top 10- en nummer 1-hits. Van het eerste album Get Ready! dat uitkwam in 1991, verkochten ze maar liefst 2,6 miljoen exemplaren. In 1993 brachten zij hun grootste hit No Limit uit. De single heeft in 35 landen op nummer 1 gestaan en er zijn 3 miljoen exemplaren van het album verkocht. In datzelfde jaar namen zij een World Music Award in ontvangst voor bestverkochte Nederlandse act. Het is een hectisch bestaan en om zichzelf wat rust te gunnen brachten ze in 1995 een verzamelalbum uit met hun grootste hits. De druk werd uiteindelijk te groot en in 1996 besloot het duo er mee te stoppen. In totaal hadden zij toen 20 miljoen platen verkocht. Anita werd vervolgens VJ op het toen nog redelijk nieuwe TMF, en radio DJ voor Radio 538. in 2000 bracht ze haar eigen album Reality uit, dat ze voor een groot deel zelf produceerde, schreef en financierde. Ook werd zij in 2002 een van de drie zangeressen van Diva’s of Dance die dance- en disco hits uit de jaren tachtig/negentig en eigen nummers brengen.

Ingrijpende gebeurtenis

In januari 2010 kreeg Anita het ingrijpende nieuws te horen dat zij borstkanker had. Na een zware tijd van behandelingen pakte zij in 2011 de draad weer op. Een juridisch geschil met de producer en eigenaar van de naam 2 Unlimited werd bijgelegd en sinds 2012 traden Ray en Anita weer een aantal keer samen en in diverse formaties op met hun grootste hits. In 2013 werd Anita gevraagd als zangdocente op de Herman Brood Academie, waar zij nog steeds werkzaam is. In 2016 stopte Anita definitief met 2 Unlimited.

Unieke sparringpartner

In 2018 is zij begonnen aan de Braenworks Academy omdat zij na al die jaren het gevoel heeft dat ze zakelijk gezien slimmere keuzes wil maken, en zelf in controle wil zijn over haar creatieve business. Haar openheid gecombineerd met haar bijzondere ervaringen maken Anita tot een unieke sparringpartner voor andere ambitieuze creatieve professionals.