Hoe werk jij aan jouw Visie?

foto: Maria Fernanda Gonzalez

Hoe werk jij aan jouw Visie?

Braenworks Academy Module 2: Visie

In de tweede module van de Braenworks Academy werk je aan jouw het formuleren van jouw visie. Visie is belangrijk om te weten wat je midden en lange termijn doelen zijn, en om anderen te kunnen inspireren. 

Wat is je gedroomde professionele toekomst, wat wil je bereiken, wat is je overtuiging, waar geloof je in? Hoe ga je deze visie omzetten in concrete stappen om je doelen te behalen? We leren je werken met het Business Model Canvas en hoe je deze tool voor jouw eigen creatieve projecten kunt gebruiken. Ook maak je kennis met het Braenworks Academy Mindset Quadrant. Hiermee vergroten we je bewustzijn over de financiële gevolgen van een mindset van ‘afhankelijkheid’ versus een mindset van ‘eigenaarschap’. Je eindigt deze module met een eerste versie van jouw Business Model Canvas. In de volgende modules ga je deze steeds verder invullen.

In deze 4-weekse cursus leer je om je visie helder te formuleren door o.a. een aantal huiswerkopdrachten te maken. Een daarvan is deze oefening.

Oefening

‘Visie’ is een aspirationele beschrijving van wat je zou willen bereiken op de middellange- of lange termijn. Het dient als een helder baken om richting te geven aan je tegenwoordige en toekomstige keuzes en handelingen.

  • Omschrijf zo gedetailleerd mogelijk hoe jouw gedroomde toekomst er uit ziet. Terwijl je dit opschrijft, kun je dan bepalen van welk aspect jij het meeste energie krijgt?
  • Bij welke professionele gebeurtenis kreeg jij terug van mensen dat ze echt door jou geraakt waren?
  • Wat, zou je zeggen, gaf jij aan de ander in die gebeurtenis(sen)? Dit kun je omschrijven als jouw ‘purpose’: de reden waarom je jouw doelen wilt behalen. Jouw persoonlijke ‘why’.

Wat leer je van deze oefening?

Deze oefening geeft je inzicht in wat jou als creatieve professionals motiveert om te doen wat je doet. Het helpt je om jouw innerlijke drijfveren te vertalen naar een heldere visie waar je anderen in mee kunt nemen. De uiteindelijke financiële beloning voor jouw werk hangt sterk samen met de mate waarop anderen jouw werk emotioneel ervaren. Een sterke visie inspireert anderen er net zo sterk in te geloven als jijzelf.

Inschrijvingen Braenworks Academy 2019 geopend!

Gun jezelf tijd om wekelijks te reflecteren en te groeien. Onze Academy zorgt er voor dat je hier tenminste een avond in de week tijd voor creëert.

Wil jij aan de slag met jouw visie? Schrijf je dan in voor het Braenworks Academy membership (EUR 199,- per maand voor een heel jaar). In januari 2019 starten we het nieuwe cursusjaar. Ben jij er klaar voor om je leven een nieuwe wending te geven?

Wat vonden anderen van deze Braenworks Academy module?

“Ik heb geleerd te denken vanuit de ‘why’ en eerst te vertellen waar mijn passie en liefde vandaan komt voor mijn vak. Het heeft me niet alleen een sterker verhaal opgeleverd en meer zelfvertrouwen gegeven. Ik heb met deze werkwijze ook een paar nieuwe opdrachtgevers binnen gehaald”.

Julie Hauber (video journalist en radiomaker)

 

“Vooral module 2 over Visie was voor mij een eye-opener. Ik weet nu waar ik naartoe wil en ik heb lange termijn goals bepaald en strategieën bedacht om mijn werkzaamheden uit te breiden. Zo kan ik meerdere bronnen van inkomsten aanboren”.

Anita Doth (zangeres en eigenaar van Doth Agency)

 

“Module 2 over Visie was confronterend maar zo verhelderend. meteen een aantal zaken afgestoten, mijn kantoor en studio op orde gebracht, een aantal sites offline gehaald en ruimte in mijn agenda gecreëerd. Het heeft me geholpen opnieuw te verwoorden wat ik eigenlijk wil. Opnieuw te focussen, want ik was zo versnipperd bezig”.

Simone Henken (fotografisch vormgever)

 

Inschrijvingen Braenworks Academy 2019 geopend!

Wil jij ook groeien op persoonlijk en zakelijk vlak? En onder professionele begeleiding werken aan jouw creatieve business plan? Schrijf je dan nu in voor het Braenworks Academy membership 2019!

Stuur een mail naar info@braenworks.com met een korte uitleg waarom  je interesse hebt en we sturen je vrijblijvend meer informatie.

Of meld je gratis aan voor onze Open Dag op zaterdag 27 oktober a.s. in Amsterdam!