Hoe werk jij aan jouw Merk?

foto: Matty Adame

Braenworks Academy Module 4: Merk

In de vierde module van de Braenworks Academy werk je aan het opbouwen van jouw merk en het verkopen van jouw concept/product/dienst. Je weet nu hoe jij vanuit jouw creatieve kern waarde kunt creëren voor anderen. De aanzet voor jouw business model is er. Maar hoe verkoop je dat?

Het is de kunst om jouw merk slim op te bouwen en op aantrekkelijke wijze te presenteren aan geïnteresseerde partners, investeerders en afnemers. In deze module krijg je de tools mee om jouw eigen merk vorm te geven, een haalbaar marketing plan te maken en een uitleg hoe je (online) sales kunt bedrijven. De sessies kenmerken zich door een pragmatische aanpak. Ook werken we aan het aanscherpen van  jouw elevator pitch. Het eindresultaat is jouw eigen pitch video die je kunt gebruiken bij je presentatie op het #CreativeRevolution Festival.

In deze 4-weekse module leer je om jouw merk te bouwen door o.a. een aantal huiswerkopdrachten te maken. Een daarvan is deze oefening.

Oefening

Een ‘merk’ is een gekozen omschrijving in woorden, beeld, geluid et cetera waarvoor geldt dat er iemand het als enige mag gebruiken voor een handelsdoel. Merken hebben grote bedrijfseconomische waarde, dit heet merkwaarde.

Met zgn. merk bouwstenen bouw je jouw merk op:

  1. Merkmissie
  2. Merkvisie
  3. Merkwaarde
  4. Merkbelofte
  5. Merkpersonaliteit

We starten met jouw merkmissie. Beantwoord de volgende vragen voor jezelf:

  • Waar sta je voor?
  • Welke normen en waarden heb je?
  • Welke overtuigingen motiveren ons?
  • Voor wie doe je het?
  • Wat is het dat je levert?

Merkmissies van andere merken:

Google > alle informatie wereldwijd toegankelijk en bruikbaar te maken.

Lego > kinderen inspireren en uitdagen om hun creatieve potentieel te ontdekken.

Ikea > betaalbaar en functioneel designmeubilair voor iedereen beschikbaar maken.

Keith Haring > To sustain, expand, and protect the legacy of Keith Haring, his art, and his ideals

 

Wat leer je van deze opdracht?

Deze opdracht grijpt terug op het persoonlijk manifest dat je in Module 1 hebt gemaakt, en op het Business Model Canvas dat je in module 2 en 3 hebt ingevuld. Zo besef je steeds meer hoe alles met elkaar samenhangt en dat verkopen niet iets is dat ‘los’ staat van alle andere dingen die je doet. Verkopen vanuit jouw merkwaarde, vanuit jouw creatieve kern voelt als heel natuurlijk. De frustratie die je kunt voelen ten aanzien van de zakelijke kant van jouw werk is steeds meer aan het verdwijnen.

Inschrijvingen Braenworks Academy 2019 geopend!

Wil jij aan de slag met jouw verkoop? Meld je dan aan voor het Braenworks Academy membership (EUR 199,- per maand voor een heel jaar). In januari 2019 starten we het nieuwe cursusjaar. Ben jij er klaar voor om je leven een nieuwe wending te geven? Stuur een mail naar info@braenworks.com en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Gun jezelf tijd om wekelijks te reflecteren en te groeien. Onze Academy zorgt er voor dat je hier tenminste een avond in de week tijd voor creëert. Wil je kennismaken? Kom dan naar onze OPEN DAGEN!

Wat vonden anderen van deze Braenworks Academy module?

“Op het podium weet ik precies wie ik wil laten zien; mijn pure en authentieke zelf, waarbij de lijnen tussen verteller en verhaal door elkaar lopen. Maar wat deel ik online? Wat valt er te delen als je nog aan het maken bent en zit men daar wel op te wachten? Door deel te nemen aan de Academy en te praten met andere studenten besefte ik dat ‘online’ ook gewoon een podium is!”

Susan Malaika Bailey – Zangeres, Actrice, Storydesigner

 

“Wat mij het meest heeft geholpen is het onderdeel ‘branding’, Verwoorden en laten zien wie ik ben en wat ik maak. Het begint allemaal vorm te krijgen en mijn vertrouwen groeit. Ik geloof het steeds meer: ik word die vrouw die een goedlopend ontwerp bureau runt”.

Michelle Tedde – Beeldend Kunstenaar, Interieurontwerper

 

“Dat we docenten uit de praktijk hadden die heel goed begrepen tegen welke vraagstukken wij als creatievelingen aan liepen was erg waardevol voor mij, omdat je de kennis meteen kan toepassen.Als ik deze cursus had kunnen volgen voordat ik begon als performing artist had ik heel wat steviger in mijn schoenen gestaan.”

Sharida Tauwnaar, DJ, Eventorganiser

 

Inschrijvingen Braenworks Academy 2019 geopend!

Wil jij ook groeien op persoonlijk en zakelijk vlak? En onder professionele begeleiding werken aan jouw creatieve business- of carrièreplan? Meld je dan nu aan voor het Braenworks Academy membership 2019!

Stuur een mail naar info@braenworks.com dat je interesse hebt en nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wil je komen kennismaken? Kom dan naar onze OPEN DAGEN!