Hoe werk jij aan jouw Kracht?

Hoe werk jij aan jouw Kracht?

Braenworks Academy Module 1: Kracht

In de eerste module van de Braenworks Academy werk je aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Pas als je in je kracht staat kun je duurzaam zakelijk succes behalen.

Je onderzoekt welke persoonlijke aannames jou kunnen belemmeren in jouw zakelijke ontwikkeling, of juist kunnen versterken. Daarnaast onderzoek je wat het verschil is tussen jouw emotionele waarde en jouw economische waarde. Een kritische beschouwing van je persoonlijke profiel leidt uiteindelijk naar een Persoonlijk Manifest. Dit manifest fungeert als een kompas bij de volgende modules, om steeds te kunnen toetsen of de keuzes die je maakt nog steeds in lijn zijn met jouw waarden en helpen om in  jouw kracht te staan. Want de juiste beslissingen geven je de meest positieve energie. Dit compass helpt je om makkelijker te navigeren richting duurzaam succes.

In deze 4-weekse cursus leer je om je eigen identiteit te verkennen door o.a. een aantal huiswerkopdrachten te maken. Een daarvan is deze interessante oefening.

Oefening

Kun je je twee momenten herinneren waarop je een opdracht of project aannam? Denk aan een moment waarop je heel blij was met de beloning die je ontving in ruil voor jouw creativiteit. De beloning hoeft niet te gaan over geld, het kan ook zoiets zijn als respect of zichtbaarheid. Zolang het maar iet is dat ‘de ander’ jou gegeven heeft. Denk nu ook aan een moment waarop je totaal ontevreden was met de waarde uitwisseling. Pak je pen en schrijf beide situaties op.

Kijk naar beide situaties van een relatieve afstand, alsof het iemand anders is overkomen. Wanneer je beide gevallen vergelijkt: wat deed je anders? Was je gedrag anders? Had je een andere houding? Hoe voelde je je die dag? Ervaarde je een verschillend gevoel in hiërarchie met de opdrachtgever?

Als je dit gedaan hebt kijk dan of je onderliggende aannames kunt ontdekken. aannames kunnen dingen zijn die jij gelooft, die aanvoelen als de waarheid voor jou. Bijvoorbeeld:

  • Aanname: Ik kan mensen niet vertrouwen > Gedrag: Ik moet altijd op mijn hoede zijn anders wordt ik belazerd
  • Aanname: Ik moet mezelf altijd eerst bewijzen naar anderen > Gedrag: Ik ben niet zoveel waard
  • Aanname: Ik weet hier meer over dan jij > Gedrag: Ik ben hier de expert

Vraag vervolgens aan jezelf:

Zijn deze aannames altijd waar? Dubbelcheck dit met andere situaties die je hebt meegemaakt in je leven.

Heb je deze aannames geleerd in het echte leven? Zoja kun je ze beïnvloeden?

Of zijn de aannames niet die van jou? Zijn ze misschien meegegeven in je opvoeding en van je (groot)ouders?

Deze oefening geeft je inzicht in de aannames die jouw gedrag beïnvloeden.

 

Inschrijvingen Braenworks Academy 2019 geopend!

Wil jij echt aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling? Schrijf je dan in voor het Braenworks Academy membership (EUR 199,- (excl. BTW) per maand voor een heel jaar). In januari 2019 starten we het nieuwe cursusjaar. Ben jij er klaar voor om je leven een nieuwe wending te geven? Stuur een mail naar info@braenworks.com met een korte uitleg waarom  je interesse hebt en we sturen je vrijblijvend meer informatie.

Gun jezelf tijd om wekelijks te reflecteren en te groeien. Onze Academy zorgt er voor dat je hier tenminste een avond in de week tijd voor creëert.

 

Wat vonden anderen van de Braenworks Academy?

“Ik heb meer focus nu, en ik heb meer inzicht gekregen in mijn waarde voor anderen”

Angela Loy (blogger, social influencer, eigenaar MacBlogster Network)

 

“Met de Kracht module kon ik mezelf opnieuw ‘uitvinden’. Ik heb veel geleerd over mijn belemmerende aannames over geld en laag zelfvertrouwen. Nu ben ik veel zelfverzekerder met prijsonderhandelingen. Ik kan nu een fee of prijs onderhandelen op een manier dat ik er ook blij van word”

Cherif Zaouali (acteur, danser, expert in fysieke intelligentie)

 

“Ik voel me nu veel zelfverzekerder als creatieve ondernemer. De Academy Masters zijn mensen uit de praktijk, de expertise die zij delen is heel praktisch. Ik kon het onmiddellijk toepassen in mijn dagelijkse leven”

Rashida Tauwnaar (DJ Shug la Sheedah, event organiser)

 

Inschrijvingen Braenworks Academy 2019 geopend!

Wil jij ook groeien op persoonlijk en zakelijk vlak? Schrijf je dan nu in voor het Braenworks Academy membership 2019!

Stuur een mail naar info@braenworks.com met een korte uitleg waarom  je interesse hebt en we sturen je vrijblijvend meer informatie.