#CreativeRevolution Masterclass Intellectueel Eigendom & Contracten

In de Masterclass ‘Intellectueel Eigendom & Contracten’ leer je van twee top advocaten voor de creatieve sector, Charissa Koster en Margriet Koedooder, wat belangrijk is om te weten rondom intellectueel eigendom en welke contracten een rol spelen in jouw beroepspraktijk als creatieve professional. Waar moet je aan denken bij een overeenkomst, wat dien je met partijen vast te leggen en wat juist niet? Van welke voorbeeld cases kun jij iets leren? Kortom, hoe bescherm jij jouw creativiteit en hoe zorg je dat je het zo slim mogelijk exploiteert? Kevin ‘Blaxtar’ de Randamie, Initiatiefnemer van de Braenworks Academy, verzorgt de introductie. Reserveer hier je ticket.

Braenworks Academy

Braenworks Academy is de business school voor creatieve professionals. Via een klassikaal en online leerprogramma dat bestaat uit 7 modules werk je aan je eigen business plan. Rondom elke module organiseren wij een Masterclass die verdieping biedt. Deze Masterclasses zijn openbaar toegankelijk. Kom kennis maken en beleef een inspirerende middag in het bijzondere Sonos Home!

Charissa Koster

Charissa is al bijna 20 jaar een succesvolle media-advocaat. Ze is partner bij advocatenkantoor DayOne in Den Haag en houdt zich vooral bezig met mediazaken, intellectuele eigendom en IT. Naast haar juridische kennis heeft ze ook technische (IT) en bedrijfs commerciële ervaring en bekleedt ze adviesfuncties in het maatschappelijke en creatieve veld. Ook is ze regelmatig columnist voor bladen als Quote, commentator in bladen, kranten en op tv, geeft ze presentaties en workshops, en fungeert ze als coach en sparring partner voor junior juristen. Charissa werkt vooral voor omroepen, kranten, boeken uitgevers en reclamebedrijven en daarnaast voor een veelheid aan andere creatieve partijen, waaronder bekende artiesten en presentatoren en een aantal tech start-ups. Charissa is Braenworks Academy Master voor Module 4 over Intellectueel Eigendom & Contracten.

Margriet Koedooder

Margriet begon haar carrière als (eerst) beleidsmedewerker en (later) adjunct directeur van de stichting Popmuziek Nederland. Zij hield zich daar bezig met de ontwikkeling en uitvoering van allerlei projecten, van het uitbrengen van CD’s, het oprichten van een vakbond voor artiesten, het opzetten van een podiumsubsidie-systeem tot en met het geven van juridisch advies aan artiesten, auteurs, labels en independents. Inmiddels is zij alweer meer dan 25 jaar werkzaam als advocaat voor de creatieve industrie, in het bijzonder de sectoren muziek, media en entertainment. Zij is partner van het Amsterdamse kantoor De Vos & Partners Advocaten en adviseert en procedeert in opdracht van zowel Nederlandse als buitenlandse cliënten. Daarnaast is zij auteur van vele boeken en artikelen, met name op het gebied van het muziekrecht. Ook geeft zij regelmatig les aan studenten Muziekmanagement, de Rockacademie, Sound Education en andere opleidingen. Margriet is Braenworks Academy Master voor Module 4 over Intellectueel Eigendom & Contracten.

Kevin de Randamie

Kevin de Randamie is als hiphop artiest bekend onder de naam Blaxtar en runt meerdere creatieve ondernemingen. Hij stond aan de basis van de carrière van zijn broer Typhoon, had een eigen platenlabel, is oprichter van het poetry platform SPOKEN.fm en is initatiefnemer van Braenworks Creative Business Society en de Braenworks Academy. Sinds 2014 adviseert hij creatieve professionals over authentieke verbindingen tussen creativiteit en business en betrekt bedrijven als T-Mobile, WE Fashion en Heineken bij zijn visie. Naar aanleiding van zijn TED talk ‘Creative Revolution’ en het rapport ‘Passie Gewaardeerd’ van de SER en de Raad voor Cultuur schreven de Randamie en zijn team een manifest met hun visie voor de creatieve sector. Dit manifest werd door meer dan 300 creatives ondertekend en gaf aanleiding tot actie: de oprichting van een business school voor creatieve professionals.

GRAAG TOT ZIENS OP 16 JUNI A.S.!

Reserveer hier je ticket voor de Masterclass Intellectueel Eigendom & Contracten.