Academy

Wil jij via een uniek lesprogramma samen met andere creatieve professionals werken aan jouw persoonlijke groei en zakelijk succes?

Dan is Braenworks Academy het programma voor jou!

Of je nou zzp’er of (parttime)werknemer bent, je kunt als professional in de creatieve sector succesvoller zijn dan je denkt. Maar dat gaat niet vanzelf. Je wil het liefst werken vanuit je creatieve kern, maar je wilt ook genoeg geld verdienen. Vaak lijken deze twee dingen onmogelijk samen te gaan en ze kunnen zelfs een bron van frustratie vormen.

Totdat je ontdekt dat het wel kan! Bij de Braenworks Academy leer jij wat er voor nodig is om jouw ambitie te realiseren. Je vergroot je zakelijke kennis en ondernemerschap vaardigheden, je ontdekt nieuwe manieren om geld te verdienen met de toepassing van jouw talent en je werkt aan je eigen business- of carrièreplan. Dit alles onder begeleiding van zeer ervaren ondernemers in personal development, finance, juridische zaken, visie & strategie, marketing en organisatie. 

Door het versterken van je ondernemerschap en dicht bij je creatieve kern te blijven vergroot je jouw waarde voor anderen. Zodat jij duurzame inkomsten kunt genereren uit datgene wat je het liefste doet!

Heb je interesse? Mail naar info@braenworks.com voor meer informatie.

 

Een greep uit de ervaringen van onze alumni:

“Ik heb meer focus nu, en ik heb meer inzicht gekregen in mijn waarde voor anderen”

Angela Loy (blogger, social influencer, eigenaar MacBlogster Network)

“Met de Kracht module kon ik mezelf opnieuw ‘uitvinden’. Ik heb veel geleerd over mijn belemmerende aannames over geld en laag zelfvertrouwen. Nu ben ik veel zelfverzekerder met prijsonderhandelingen. Ik kan nu een fee of prijs onderhandelen op een manier dat ik er ook blij van word”

Cherif Zaouali (acteur, danser, expert in fysieke intelligentie)

“Ik voel me nu veel zelfverzekerder als creatieve ondernemer. De Academy Masters zijn mensen uit de praktijk, de expertise die zij delen is heel praktisch. Ik kon het onmiddellijk toepassen in mijn dagelijkse leven”

Rashida Tauwnaar (DJ Shug la Sheedah, event organiser)

“Ik was professioneel danseres, nu ben ik pilates docent en wil ik graag een eigen studio opzetten. Na de Braenworks Academy weet ik veel beter wat mijn dienst waard is. Ik was veel te bescheiden, nu glans ik!”

Marloes Meents – Pilates docent

De Braenworks Academy heeft me geholpen opnieuw te verwoorden wat ik eigenlijk wil. Opnieuw te focussen, want ik was zo versnipperd bezig.”

Simone Henken – Fotograaf

“Ik heb tijdens de Braenworks Academy een enorme persoonlijke groei doorgemaakt. Ik ken mijn waardepropositie en heb de perfecte combinatie gevonden van de diverse toepassingen van mijn creativiteit”.

Sherwin Blijd – Artiesten manager, cultureel adviseur

“Ik heb geleerd te denken vanuit de ‘why’ en eerst te vertellen waar mijn passie en liefde vandaan komt voor mijn vak. Het heeft me niet alleen een sterker verhaal opgeleverd en meer zelfvertrouwen gegeven. Ik heb met deze werkwijze ook een paar nieuwe opdrachtgevers binnen gehaald”.

Julie Hauber (video journalist en radiomaker)

“Vooral module 2 over Visie was voor mij een eye-opener. Ik weet nu waar ik naartoe wil en ik heb lange termijn goals bepaald en strategieën bedacht om mijn werkzaamheden uit te breiden. Zo kan ik meerdere bronnen van inkomsten aanboren”.

Anita Doth (zangeres en eigenaar van Doth Agency)

 

Braenworks Academy Programma 2019

Module 1 – Kracht

In deze module doe je onderzoek naar jouw persoonlijke aannames die je kunnen belemmeren of juist kunnen sterken in jouw zakelijke ontwikkeling. Een kritische beschouwing van deze aannames, pijnpunten maar ook jouw wensen en dromen leiden tot een persoonlijk manifest. Dit manifest fungeert als een kompas bij de volgende modules, om steeds te kunnen toetsen of de keuzes die je maakt dicht bij jouw identiteit en kracht liggen.

Academy Masters: Martin de Jong en Kevin de Randamie

Module 2 – Visie

De ontwikkeling van jouw creatieve talent naar een onderscheidende propositie valt of staat bij het verhaal dat jij te vertellen hebt, ofwel jouw visie. Vanuit het in module 1 ontwikkelde persoonlijk manifest gaan we op zoek naar de authentieke visie van waaruit jij opereert. Waar je bij module 1 vooral naar binnen kijkt, kijk je met deze module naar je gewenste toekomst. Met gerichte oefeningen onderzoeken we wat er voor nodig is om jouw visie te vertalen naar de praktijk. Je leert o.a. om jouw verhaal te verbinden aan concrete vraagstukken van (potentiële) klanten. Het resultaat is een inspirerende visie met een verkenning van activiteiten en markten die daarbij aansluiten.

Module 3 – Waarde 

Waarde is subjectief en dit biedt de ultieme mogelijkheid aan creatieve professionals om de waarde van de ‘toepassing’ van hun talent – en de daaraan gekoppelde prijs – te beïnvloeden. Je onderzoekt wat jou onderscheidt van anderen en wat jouw aanbod waardevol maakt (USP’s). Ook onderzoek je voor welke doelgroep jouw aanbod het meest interessant is. Daarvoor creëren we persona’s en doelgroep segmenten. Hoe beter je jouw doelgroep kent, hoe efficiënter je die mensen kunt benaderen. Met de optimale combinatie van ‘waarde’ en ‘doelgroep’ kun je een maximale verkoopprijs onderhandelen en de meest kansrijke potentiële klanten bereiken. Je sluit deze module af met je eigen Business Model Canvas.

Academy Master: Raymond Kerkvliet

Module 4 – Merk

Nu de aanzet voor een business model er is, is het de kunst om het idee op een heldere en aantrekkelijke wijze te presenteren aan geïnteresseerde partners, investeerders en afnemers. In deze module krijg je de tools mee om jouw eigen merk vorm te geven, een haalbaar marketing plan te maken en een uitleg hoe je (online) sales kunt bedrijven. De sessies kenmerken zich door een pragmatische aanpak. Ook werken we aan het aanscherpen van  jouw elevator pitch. Het eindresultaat is jouw eigen pitch video.

Academy Master: Neil Draper 

Module 5 – Contracten

De waarde die je hebt gecreëerd rondom jouw product, kunstwerk of act wil je natuurlijk goed beschermen. Niet alleen om goed op te kunnen treden tegen inbreuk makers, maar ook om jouw intellectueel eigendom zelf maximaal te kunnen exploiteren. Het is belangrijk jezelf sterk te positioneren zodat je mee kunt groeien met de waarde die je steeds verder opbouwt. Cruciaal daarbij is de kwaliteit van afspraken die je maakt met anderen en hoe je die vastlegt. Hoe regel je dit, waar moet je aan denken, wat zijn de do’s en don’ts? Deze module is een crash course over intellectueel eigendom en contracten: na vier weken ben je in het bezit van een Legal Mind Map.

Academy Masters: Charissa Koster en Margriet Koedooder 

Module 6 – Geld

Creatieven en financiën zijn helaas in de praktijk termen die vaak botsen, maar dat hoeft niet. In deze module willen we je overzicht en rust brengen op het gebied van geld en belastingen. Hoe genereer je met je onderneming voldoende inkomen om van te leven en je ideeën te verwezenlijken?  Welke prijzen ga je hanteren? Hoeveel moet je investeren om jouw plannen goed uit te rollen en welke fiscale mogelijkheden en valkuilen zijn er? De antwoorden op deze vragen leiden tot een verhoogd financieel inzicht en houvast voor een financieel ondernemersplan. Aan het eind van de module heb je een jaarbegroting uitgewerkt voor jouw creatieve onderneming.

Academy Masters: Ivan Vierbergen en Bianca Gort

Module 7 – Organisatie

Een plan heeft een team nodig, een organisatie van experts die samen het gestelde doel gaan bereiken. In deze module ontwerpen we een samenwerkend geheel uit de mensen die je al kent en die je wilt aantrekken. Hoe kun je jouw visie hiervoor inzetten, wie voert welke acties uit en hoe monitor jij als eigenaar de resultaten? Welke vaardigheden zijn nodig en welke processen leiden tot het meest optimale resultaat? Aan het eind van deze module weet je hoe je jouw business plan tot leven kan verwekken.

Academy Master: Abigail Norville 

 

Voor wie is het?

Dit programma is geschikt voor een selecte groep creatieve professionals (artiesten, muzikanten, producers, dansers, theatermakers, acteurs, filmmakers, fotografen, schrijvers, vloggers, ontwerpers, developers, etc.) die ambitieus zijn en de werkelijke potentie van hun creatieve ondernemerschap willen ontdekken.

 

Werkwijze

Impact meting

Ter voorbereiding op het programma vragen we je om een online survey in te vullen. Deze survey geeft een beeld over jouw zakelijke en ondernemerschap vaardigheden. Je krijgt inzicht in je persoonlijke doelen, wat je op dat moment  als barrières ervaart en waar je naartoe wilt werken. Ook aan het eind van de cursus vul je een survey in. Zo kun je jouw eigen voortgang volgen en meten we de impact van ons lesprogramma. Dit doen we samen met het Impact Centre Erasmus.

Persoonlijke coaching 

Voorafgaand aan het programma heb je jouw eerste 1-op-1 coaching sessie van een van onze business coaches. Daarin koppelen we de uitkomsten van de online survey terug en creëer je direct inzicht in je persoonlijke leerdoelen. Gedurende het hele Academy jaar heb je elke maand telefonisch/e-mail contact met jouw coach en 6 keer een 1-op-1 sessie. Je coach is jouw spiegel en fungeert als stok achter de deur om te zorgen dat je ‘on track’ blijft.

Maandelijkse lesdagen

Je hebt per module 2 dagen in de maand les op zaterdagen op onze leslocatie SpringHouse in Amsterdam van 11.00 – 17.00 uur onder leiding van een professionele trainer. Deze lesdagen zijn leerzaam, inspirerend en hebben een interactief karakter. Je kunt vragen stellen aan elkaar en je doet oefeningen samen met je studiegenoten. Alle essentiële onderdelen uit het programma komen aan bod.

#CreativeRevolution Festival

Je sluit het klassikale gedeelte van het programma af met een creatieve presentatie van jouw business pitch tijdens het #CreativeRevolution Festival op 19 december 2019. Hier kom je in contact met potentiële opdrachtgevers, samenwerk partners en investeerders. Het is het netwerk event van het jaar waar de creatieve sector en het bedrijfsleven samen komen.

 

Investering die zich gaat terugverdienen

Ons programma is ontwikkeld op basis van onze jarenlange ervaring in de creatieve sector en in samenwerking met een groot aantal experts op diverse vakgebieden (persoonlijke ontwikkeling, business development, intellectueel eigendom, financiën en marketing). De eerste resultaten uit de pilot in 2018 laten zien dat het voor deelnemers een life changing ervaring is geweest die hen heeft gesterkt in hun creatief ondernemerschap. De kosten van de opleiding bedragen € 9.900,- ex BTW.

Wat het je brengt:

  • 14 lesdagen = 70 uur business training
  • minimaal 7 verdiepende workshops 
  • 6 individuele coaching sessies = 9 uur uur business coaching
  • Wekelijks online support
  • Professioneel en bevlogen team van Academy Masters, Trainers en Coaches
  • Klas met gelijkgestemde creatieve makers
  • Inspirerende leslocatie in Amsterdam
  • Podiumplek op het #CreativeRevolution Festival
  • Uniek netwerk voor de rest van je carrière/loopbaan

De Braenworks Academy heeft een unieke manier van leren ontwikkeld speciaal voor creatieve makers. Maar hoe staat deze opleiding in verhouding tot andere specialistische post HBO/deeltijd opleidingen? Hieronder vind je een vergelijking:

 

MBA (Master of Business Administration) Private creatieve vakopleiding Braenworks Academy
Studiebelasting 10-20 uur/wk 12u/wk 8u/wk
Studiekosten € 10.000 – € 60.000 meer dan € 17.000 € 9.900,00
Studieduur 1 dag – 3 jr 3 jaar 12 maanden
Coaching nee nee ja

 

Studiebeurs via het #CreativeRevolution Fonds

Voor kandidaten die de kosten van de opleiding niet kunnen dragen is er een passende oplossing. Het Creative Revolution Fonds verstrekt een studiebeurs aan een select aantal studenten per jaar. Wanneer je door de selectie komt, betaal jij in plaats van  €9.900,- (ex btw) slechts € 2.388 (ex btw). De btw krijg je terug als je btw plichtig bent. Bovendien zijn studiekosten kosten zijn meestal belastingaftrekbaar, controleer dat bij jouw boekhouder of de belastingdienst.

Gespreide betaling

Om het nog makkelijker te maken kun je de eigen bijdrage van totaal € 2.388,- excl. BTW vooraf per maand voldoen, zolang het programma duurt (1 jaar). Je betaalt dan  € 199,- excl. BTW per maand en we rekenen geen rente over de uitgestelde betaling. N.B: de gespreide betalingsregeling is ook mogelijk voor studenten zonder studiebeurs.

Financiële ondersteuning voor de eigen bijdrage

Bij de meeste cultuurfondsen is Braenworks Academy reeds bekend als een waardevol leerprogramma. Wanneer creatieve professionals deelname aan de Braenworks Academy opnemen in hun projectplan (als onderdeel van hun zakelijke ontwikkeling als creatieve ondernemer) en deze aanvraag wordt gehonoreerd, kan de bijdrage voor het lesgeld via een subsidie gedekt worden.

Ook kun je via het Fonds Cultuur+Financiering een rentevrije lening aanvragen voor deelname aan de Academy.

Of zet je eigen crowdfunding campagne op via bijvoorbeeld Voordekunst.nl!

Selectie procedure

De Braenworks Academy start op 30 maart 2019 met  een selectie van maximaal 20 studenten. Na jouw aanmelding nodigen we je uit voor een intake gesprek. Wij beoordelen alle kandidaten op een aantal criteria zoals ambitie, motivatie, track record en beschikbaarheid.

Ons doel is om een diverse groep studenten te vormen met een gelijkwaardig werk en denkniveau, zodat optimaal met en van elkaar geleerd kan worden. Het Braenworks Academy team stuurt een advies naar het #CreativeRevolution Fonds die de laatste selectie maakt op basis van informatie zoals het beschikbaar inkomen, om in aanmerking te komen voor financiële ondersteuning. Bij definitieve toelating volgt een uitnodiging voor een introductie bijeenkomst om kennis te maken met de andere studenten.

Data & locatie

Na jouw aanmelding en definitief akkoord om deel te nemen aan de Braenworks Academy, krijg je toegang tot de digitale leeromgeving, en de online survey.

De eerste sessie met jouw business coach neemt 90 minuten in beslag. Deze wordt gezamenlijk ingepland op een moment dat beiden schikt.

De les bijeenkomsten en workshops zijn altijd op zaterdag van 11.00 – 17.00 uur op onze leslocatie SpringHouse vlakbij Amsterdam CS.

Lesdata 2019 en datum van het #CreativeRevolution Festival zijn:

Module 1 – Kracht:
30 maart
13 april
Workshop: 6 april
Module 2 – Visie:
11 mei
25 mei
Workshop: 18 mei
Module 3 – Waarde:
15 juni
 29 juni
 Workshop: 22 juni
Zomervakantie
 Module 4 – Merk: 
 31 aug
 14 sep
Workshop: 7 sep
Module 5 – Contracten:
28 sep
12 okt
Workshop: 5 okt
Module 6 – Geld:
26 okt
9 nov
Workshop: 2 nov
Module 7 – Organisatie:
23 nov
7 dec
Workshop: 30 nov
Creative Revolution Festival
19 dec

Braenworks Academy Alumni 2018:

AIYA
Angela Loy
Anita Doth
Barbara Smeenk
All1NE (SoulTrash)
Brigitte van Hagen
Chérif Zaouali
Chy-Kyria
Damion Grey
Dario Goldbach
Daniel Zuur a.k.a. Kraut
Elke Kuijper
Gerben van Etten
Julie Hauber
Marloes Meents
Matthijs Kamstra
Michelle Tedde (Studio Innsaei)
The Messenger Mo Hersi
Nina van Doesburg
Peter Leung
Rashida Tauwnaar a.k.a Shug la Sheedah
Sharon Wezer (indian Dance Europe)
Sherwin Blijd
Simone Henken
Susan Malaika Bailey
Valentina Elèni

Academy