About Us

Ons verhaal.

Persoonlijke ervaring

Als hiphop artiest Blaxtar won Kevin de Randamie in 2006 De Grote Prijs, bracht hij zijn eigen albums uit en richtte hij zijn eigen label op. Hij stond in het voorprogramma van Jay-Z, tourde met Kyteman’s Orchestra en bracht albums uit van andere artiesten. Ook stond hij aan de wieg van het poetry platform ‘SPOKEN’, inmiddels bekend van de Van Dale SPOKEN awards. Alles leek hem voor de wind te gaan, tot het jaar 2010 waarin de culturele sector getroffen werd door grote bezuinigingen. Kevin was niet direct afhankelijk van subsidies, maar zijn opdrachtgevers wel. Zijn inkomsten uit optredens liepen radicaal terug.

Het keerpunt

Aan de ene kant was hij te weinig bezig geweest met het waarborgen van zijn inkomsten, en het organiseren van zijn administratie. Aan de andere kant werd hij door de bank niet gezien als een ‘volwaardig’ ondernemer die waarde had opgebouwd waarmee hij in aanmerking kon komen voor financiering. Hij besloot te gaan onderzoeken hoe het eigenlijk precies komt dat creatieven hun zakelijke kant vaak niet sterk ontwikkelen. En ook waarom economische waarde in de ‘gewone’ commerciële wereld zo anders beoordeeld wordt dan in de creatieve sector.

Nieuwe inzichten

Door zijn voortschrijdend inzicht werd Kevin steeds vaker gevraagd door andere creatieve professionals om hen te helpen bij bijvoorbeeld contractonderhandelingen en bij het uitstippelen van hun zakelijke strategie. Zijn geleerde lessen hoefden geen valkuil te vormen voor anderen. Vanuit deze coaching activiteiten ontstond Braenworks. Zo heeft hij o.a. zijn broer Typhoon bijgestaan op zakelijk vlak, maar ook creatieven zoals designers, dansers en producers. Hij kwam er achter dat zij allemaal met dezelfde vraagstukken worstelen, en dat hij een natuurlijk talent bezit om anderen te inspireren en te motiveren.

Creative Business Society

De managing partners van Braenworks Kevin de Randamie en Karin Müller, en strategisch partner Suzanne Leclaire (Suzannes Zaak | Het Kabinet voor Levend Onderzoek) hebben samen jarenlange ervaring in het verbinden van creativiteit en het bedrijfsleven. Voor de Braenworks Creative Business Society bundelen wij onze krachten en brengen wij creatives en corporates samen, om kennis te delen en waarde met elkaar uit te wisselen. Creatieve professionals leren zo om meer ‘business savvy’ te worden, en corporate professionals leren hoe zij strategische vraagstukken en veranderingsprocessen op creatieve wijze kunnen beantwoorden. Braenworks heeft de ambitie om uit te rollen in meerdere creatieve hoofdsteden in de wereld zoals Londen, New York, São Paulo en Johannesburg. Zo ontstaat er een nieuwe, wereldwijde fair practice handelszone voor creativiteit. Wij geloven namelijk dat de wereld niet zonder creativiteit kan. Als creatives en corporates zich gaan beseffen welke waarde zij in handen hebben zodra zij kennis en expertise met elkaar gaan uitwisselen, ontstaat een #CreativeRevolution die zijn weerga niet kent. Ben jij er klaar er voor?
Kevin de Randamie
(Founder/CEO Braenworks)

werkte als artiest Blaxtar o.a. met Heineken, AFM en T-Mobile waarbij hij spoken word integreerde in marketing en communicatie campagnes.

Karin Müller
(Managing Partner Braenworks)

werkte als projectleider samen met o.a. samen met Shell, AON en KLM waarbij zij beeldende kunst, fotografie, film en vormgeving introduceerde op de werkvloer om op te schudden, ogen te openen en te verwonderen.

Suzanne Leclaire
(Strategisch Partner Braenworks)

werkte als strategisch procesbegeleider voor o.a. Achmea, Kamer van Koophandel en diverse andere organisaties, waarbij zij musici, dansers, performers en beeldend kunstenaars meenam om mensen in beweging te krijgen richting de opgave waar de organisatie voor staat.

Ons Team

Kevin de Randamie

Founder & CEO

Kevin@braenworks.com

 

Sharon de Randamie

Manager Partnerships

Karin Müller

Managing Partner

Karin@braenworks.com

 

Aïsha Kuipers

Content marketing

Suzanne Leclaire – Noteborn

Strategisch Partner

 

Ryan Lisse

Social Media marketing

Roeleke Klein Ikkink

Platform Manager

CONTACT ONS

Fill up the form below to get in touch