About Us

Ons verhaal .

Persoonlijke ervaring

Als hiphop artiest Blaxtar won Kevin de Randamie in 2006 De Grote Prijs, bracht hij zijn eigen albums uit en richtte hij zijn eigen label op. Hij stond in het voorprogramma van Jay-Z, tourde met Kyteman’s Orchestra en bracht albums uit van andere artiesten. Ook stond hij aan de wieg van het poetry platform ‘SPOKEN’, inmiddels bekend van de Van Dale SPOKEN awards. Alles leek hem voor de wind te gaan, tot het jaar 2010 waarin de culturele sector getroffen werd door grote bezuinigingen. Kevin was niet direct afhankelijk van subsidies, maar zijn opdrachtgevers wel. Zijn inkomsten uit optredens liepen radicaal terug en hij werd ook geconfronteerd met een belastingschuld.

Het keerpunt

Aan de ene kant was hij te weinig bezig geweest met het waarborgen van zijn inkomsten, en het organiseren van zijn administratie. Aan de andere kant werd hij door de bank niet gezien als een ‘volwaardig’ ondernemer die waarde had opgebouwd waarmee hij in aanmerking kon komen voor financiering. Hij besloot te gaan onderzoeken hoe het eigenlijk precies komt dat creatieven hun zakelijke kant vaak niet sterk ontwikkelen. En ook waarom economische waarde in de ‘gewone’ commerciële wereld zo anders beoordeeld wordt dan in de creatieve sector.

Nieuwe inzichten

Door zijn voortschrijdend inzicht werd Kevin steeds vaker gevraagd door andere creatieve professionals om hen te helpen bij bijvoorbeeld contractonderhandelingen en bij het uitstippelen van hun zakelijke strategie. Zijn geleerde lessen hoefden geen valkuil te vormen voor anderen. Vanuit deze coaching activiteiten ontstond Braenworks. Zo heeft hij o.a. zijn broer Typhoon bijgestaan op zakelijk vlak, maar ook creatieven zoals designers, dansers en producers. Hij kwam er achter dat zij allemaal met dezelfde vraagstukken worstelen, en dat hij een natuurlijk talent bezit om anderen te inspireren en te motiveren.

Creative Business Society

Braenworks is inmiddels uitgegroeid tot een Creative Business Society, waar creatieve professionals elkaar vinden en kunnen versterken, op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. Want die twee gaan hand in hand. Zonder een helder beeld te hebben van wie je bent en waarom je de dingen doet die je doet, kun je ons inziens geen duurzaam zakelijk succes boeken. Daarom krijgen beide aspecten altijd onze aandacht.

Sluit jij je ook bij ons aan? Het team van Braenworks helpt je graag verder!

Ons Team

Kevin de Randamie

Strategie & Conceptontwikkeling

Kevin@braenworks.com

Karin Muller

Marketing & Communicatie

karin@braenworks.com

Bastian Dorenkamper

Business & Sales

business@braenworks.com

Yvonne Legerstee

Back Office

info@braenworks.com

Missie

Braenworks stelt creatieven zoals muzikanten, artiesten, dansers, fotografen filmmakers, kunstenaars en ontwerpers in staat om te excelleren als creatieve professionals via coaching en training op gebied van persoonlijke en zakelijke groei.

Visie

Samen kunnen creatieve professionals voor een revolutie zorgen die waardebepaling in de creatieve sector transparanter, eerlijker en dus duurzamer maakt.

De slechte arbeidsmarktpositie en lage inkomens maken duidelijk dat creatieve mensen een probleem ervaren bij het werven van voldoende inkomsten met hun creativiteit (zie rapport). Dit vergroot voor hen het risico dat zij hun passie niet te kunnen (blijven) volgen. Zij zoeken naar manieren om wel voldoende inkomsten te genereren. Wij bieden een dynamische maar veilige plek waar creatieven van en met elkaar kunnen leren om meer ‘business savvy’ te worden.

Door relevante scholing en coaching zijn zij in staat om zelfstandig – vanuit een onafhankelijke positie t.a.v. externe partijen –  een duurzaam inkomen te genereren waardoor zij een waardevolle bijdrage aan de maatschappij kunnen blijven leveren.

Lees ook ons manifest #creativerevolution

 

 

CONTACT ONS

Fill up the form below to get in touch