About Us

Er was eens…een hiphop artiest die creatieve ondernemer werd. Als ‘Blaxtar’ won Kevin de Randamie in 2006 De Grote Prijs, bracht hij zijn eigen albums uit en richtte hij zijn eigen label op. Hij stond in het voorprogramma van Jay-Z, tourde met Kyteman’s Orchestra en bracht albums uit van andere artiesten. Ook stond hij aan de wieg van het poetry platform ‘SPOKEN’, inmiddels bekend van de Van Dale SPOKEN awards. Alles leek hem voor de wind te gaan, tot het jaar 2010 waarin de culturele sector getroffen werd door grote bezuinigingen. ‘Blaxtar’ was niet direct afhankelijk van subsidies, maar zijn opdrachtgevers wel. Zijn inkomsten uit optredens liepen radicaal terug.

Het keerpunt

Aan de ene kant was hij te weinig bezig geweest met het waarborgen van zijn inkomsten, en het organiseren van zijn administratie. Aan de andere kant werd hij door de bank niet gezien als een ‘volwaardig’ ondernemer die waarde had opgebouwd waarmee hij in aanmerking kon komen voor financiering. Kevin besloot te gaan onderzoeken hoe het eigenlijk precies komt dat creatieven hun zakelijke kant vaak niet sterk ontwikkelen. 

Nieuwe inzichten

Door zijn voortschrijdend inzicht werd hij steeds vaker gevraagd door andere creatieve professionals om hen te helpen bij bijvoorbeeld contractonderhandelingen en bij het uitstippelen van hun zakelijke strategie. Zijn geleerde lessen hoefden geen valkuil te vormen voor anderen. Vanuit deze coaching activiteiten ontstond Braenworks. 

Zo heeft hij o.a. zijn broer Typhoon bijgestaan op zakelijk vlak, maar ook andere creatieven zoals designers, dansers en producers. Hij kwam er achter dat zij allemaal met dezelfde vraagstukken worstelen, en dat hij een natuurlijk talent bezit om anderen te inspireren en te motiveren.

Creative Business Partner

Inmiddels biedt Braenworks met een professioneel team diverse diensten aan creatieve professionals zoals de Braenworks Academy, coaching, maandelijkse workshops, het #CreativeRevolution Festival en matchmaking met potentiële opdrachtgevers. Zowel creatieve als zakelijke professionals kunnen ‘member’ worden van Braenworks en gebruik maken van alle diensten. We zien onszelf het liefst als de ‘ideale creative business partner’ voor een diverse, ambitieuze creatieve professionals.

Wat zal de toekomst brengen?

We hebben de ambitie om uit te rollen in meerdere creatieve hoofdsteden in de wereld zoals Londen, New York, São Paulo en Johannesburg. Zo ontstaat er een nieuwe, wereldwijde ‘fair practice’ handelszone voor creativiteit. Wij geloven namelijk dat de wereld niet zonder creativiteit kan. Als creatieve professionals gaan beseffen welke waarde zij representeren, ontstaat een #CreativeRevolution die zijn weerga niet kent. Ben jij er klaar er voor?
Ons Team

Braenworks werkt met een breed netwerk van creatieve en ondersteunende professionals. Van kunstenaars tot marketeers, van zangers tot accountants en van designers tot investeerders. Op onze nieuwe website (momenteel in aanbouw) geven we je inzicht in het volledige netwerk. #StayTuned

CONTACT ONS

Fill up the form below to get in touch